Parter siger, at stridende grupper og regeringshær skal begynde at stoppe kampe inden for en uges tid.

München: En våbenhvile i Syrien mellem regeringshæren og en række oprørsgrupper i landet er først på natten til fredag måske kommet et skridt nærmere virkelighed.

17 lande - heriblandt USA, Rusland og Tyskland - er på et møde i München blevet enige om at iværksætte en våbenhvile mellem den syriske regeringshær og en lang række såkaldte moderate oprørsgrupper i Syrien inden for en uge.

Det oplyser blandt andet USA's udenrigsminister på et pressemøde efter maratonforhandlinger.

Parterne er blevet "enige om et landsdækkende ophør af fjendtlighederne," siger USA's udenrigsminister, John Kerry, ifølge Reuters.

Ifølge ham er alle parter ved forhandlingerne derudover enige om, at fredsforhandlingerne i schweiziske Genève skal genoptages "så hurtigt som muligt" ifølge Reuters.

Den amerikanske udenrigsminister indrømmer flankeret af Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, og FN's særlige udsending i Syrien, Staffan de Mistura, at aftalen indtil videre ikke er mere værd end det stykke papir, den er skrevet på.

De "virkelige test" består i, om parterne i den syriske konflikt vil føre aftalen ud i livet.

- Den virkelige test bliver, om alle grupper i virkeligheden kan leve op til aftalens forpligtelser, siger Kerry ifølge dpa.

Rusland, der støtter Syriens omstridte præsident, Bashar al-Assad, siger, at det bliver en vanskelig opgave.

- Dette er en kompliceret opgave. Der er rigtig mange forskellige kræfter, som er involveret i de militære handlinger, siger udenrigsminister Sergej Lavrov.

Tysklands udenrigsminister, Frank-Walter Steinmeier, tilføjer ifølge dpa, at aftalen ikke gælder grupper som Islamisk Stat og Jabhat al-Nusra.

/ritzau/