Så lykkedes det langt om længe. Men ikke så snart den enorme hjælpepakke til Ukraine i nat blev stemt igennem i USAs senat, blev der peget fingre. 

Og den republikanske toppolitiker Mitch McConnell rettede dem i en uventet retning.

For ifølge flere medier som The Hill, HuffPost og  NBC News gav han to personer skylden for den besværlige proces, der altså i flere måneder har blokeret for at få den milliardstore udskrivning vedtaget i den amerikanske kongres.

Den fallerede tv-vært Tucker Carlson. Og den republikanske præsidentkandidat Donald Trump.

Tucker Carlson (tv.) interviewede Vladimir Putin tidligere på året.
Tucker Carlson (tv.) interviewede Vladimir Putin tidligere på året. Foto: Sputnik/Reuters/Ritzau Scanpix
Vis mere

Vi tager dem fra en ende af.

»Jeg mener, at dæmoniseringen af Ukraine begyndte med Tucker Carlson, som efter min mening endte dér, hvor han burde have befundet sig hele tiden: Med at interviewe Vladimir Putin,« lød det fra Mitch McConnell med henvisning til den tidligere Fox-stjernes interview med den russiske præsident tidligere på året:

»Han havde et enormt publikum, som overbeviste en lang række menige republikanere om, at det var en fejl (at hjælpe Ukraine, red.).«

Og så kritiserede Mitch McConnell altså også spidskandidaten fra sit eget parti.

Donald Trump.
Donald Trump. Foto: Pool/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Det skete med henvisning til, at Donald Trump i første omgang krævede at få en løsning for grænseproblematikken ved Mexico inkluderet i lovforslaget om støttepakken.

Siden krævede han så, da en løsning så ud til at være på vej, at de republikanske kongresmedlemmer overhovedet ikke skulle vedtage noget, der kunne gavne præsident Joe Biden. 

»Det lod til, at vores kandidat ikke ville have os til at gøre noget som helst,« lød det i nat fra Mitch McConnell, der hele tiden har kæmpet for støtte til Ukraine:

»Det har taget måneder at få det redet ud.«

Og som han konstaterede om den pakke til en værdi af hele 425 milliarder kroner, der nu er på vej til den ukrainske overlevelseskamp mod Rusland:

»Den har ikke løst grænseproblemet, men den har i højeste grad berørt den stigende trussel, vi står over for i øjeblikket.« 

Mitch McConnell konstaterede også, at et land som USA må udvise »globalt ansvar, hvis man har globale interesser«.

Imens kom den demokratiske senator Chuck Schumer med en lille stikpille til de mest højreorienterede republikanere (der også er de mest inkarnerede Trump-tilhængere) ... ja, og til hele den republikanske gruppe af politikere.

»Det er muligt at få sagerne klappet af, og jeg håber, at vores republikanske kollegaer har lært, at man ikke skal høre på det yderste højre, men i stedet forsøge at arbejde på at løse opgaverne,« lød det. 

I lovpakken, der blev vedtaget i nat, er også inkluderet 181 milliarder kroner til Israel og omkring 55 milliarder kroner til blandt andet Taiwan.

Det forventes, at Joe Biden endeligt godkender støttepakken onsdag.