Englands facit efter et forfærdeligt VM endte med to nederlag i de to første kampe i Brasilien og med uafgjort 0-0 mod Costa Rica, der allerede inden kampen var videre til næste runde.

Kampen bar meget præg af, at begge holds skæbne var afgjort, da spændingsniveauet i opgøret gennemgående var lavt. Samtidig hjalp Englands svage kreativitet ikke meget, og det fik kampen til at ligne en glorificeret venskabskamp.

Det nærmeste Costa Rica kom på et mål var Celso Borges' frispark, der gik på overliggeren i første halvleg, mens Englands Daniel Sturridge i anden halvleg blev spillet fri i feltet, men sparkede forbi fjerneste stolpe i stedet for at spille en fri Raheem Sterling.

FC Københavns Christian Bolaños startede på bænken for Costa Rica, men kom ind på venstrekanten efter 60 minutter, hvor han stod for flere gode aktioner for sit land. Blandt andet jonglerede han rundt med bolden på midten af banen og har gode muligheder for at spille i Costa Ricas ottendedelsfinale, hvor han kan gøre mere reklame for sig selv, inden han forlader FCK endeligt ved udgangen af denne måned.

England havde ni ændringer i deres startopstilling, hvor der blev givet plads til de spillere, som endnu ikke havde været i kamp ved VM som eksempelvis holdets ældste, Frank Lampard og yngste, Luke Shaw samt målmand Ben Foster. Særligt Frank Lampard havde en god kamp, hvor han havde en høj succesrate i sine afleveringer i hvad, der måske kan være Lampards sidste landskamp.